Lampe på natbord skaber en hyggelig belysning

Gå ikke ned på hyggen: Sådan indretter du både smart og hyggeligt

Der er så absolut ingen grund til at føle, at man ikke kan få begge dele, når man gerne vil indrette hyggeligt og smart. Mange sætter måske nogle begrænsninger, fordi de tænker, at det ikke rigtig kan betale sig, men sådan er det langtfra nødvendigt at tænke. I denne artikel skal det handle om, hvordan man skaber en hyggelig atmosfære med et funktionelt snit.

Og så tænker du måske, at det da er nemmere sagt end gjort at lave netop den kombination. Det vil vi gerne medgive er sandt, men man kan komme rigtig langt ved at gøre et ihærdigt forsøg. Nedenfor kigger vi på, hvorfor det faktisk slet ikke er nødvendigt at skille funktionalitet og æstetik ad.

Væghængt biopejs til de kolde og mørke aftener

Hvis du gerne vil opnå den absolutte hygge, så er en pejs naturligvis vejen frem. Det er blevet lidt af et symbol på hyggelig stemning, og der findes rigtig mange lækre typer af pejse, som hver især passer til forskellige hjem.

Eksempelvis man kan få gulv biopejse, også kaldet fritstående biopejse, som passer perfekt til et hjem med masser af gulvplads. Det er oplagt, hvis man gerne vil kunne sidde rundt om pejsen og snakke og slappe af, men det tager naturligvis også noget plads, som man kunne have brugt på andre ting.

Alternativt kan man vælge en væghængt biopejs, som for mange er den absolut ideelle løsning. Med en sådan version slipper man for at bruge en masse gulvplads, fordi den er hængt op på væggen. Funktionaliteten er den samme, og den er altså med til at varme huset op, når det er nødvendigt. Det er dermed dobbelt effekt på de kolde og triste aftener, hvor man gerne vil have hygge og god varme.

Når man sidder et selskab og kigger ind i flammerne, giver det ofte en meget speciel stemning, som man oplever få andre steder. Det er noget, mange mennesker sætter stor pris på, og derfor er det en rigtig fin investering, hvis man også skal have et alternativ til et dyrt oliefyr eller en varmepumpe, som synger på sidste vers.

Lys er nøglen

Det er så absolut oplagt at tænke over, hvordan man får bedst muligt lys i hjemmet, når man indretter. Lys er i allerhøjeste grad et nøgleord i forbindelse med indretning, og det er noget, man stort set ikke kan få nok af. Får man for meget lys, skal man bare have muligheden for at kunne trække fra eller komme væk fra lysets bane, men generelt set er lys en stor gave i et hjem.

Der er naturligvis det elektriske lys, som er nødvendigt på nogle tidspunkter af døgnet, imens det ikke er i brug på andre tidspunkter. Det elektriske lys skal fungere optimalt på den måde, at man aldrig skal tænke for meget over det. Der skal sådan set altid være mulighed for at have det fornødne lys, og derfor er det også oplagt at vælge muligheder, hvor man altid kan regulere efter behov.

Så er der naturligvis dagslyset, som for mange er endnu mere afgørende. Selvom man selvfølgelig ikke selv kan bestemme, hvordan dagslyset er på de givne dage, så er det i høj grad noget, man kan udnytte i god eller dårlig grad.

Dagslys er nemlig altid til stede, og uanset om det er gråt og mørkt i vejret, vil man kunne få mest muligt ud af det, hvis man gør det fornuftigt. Det betyder eksempelvis, at man skal forsøge at udnytte hjemmets vinduer, så man får sollys ind i de rigtige områder. Det kan være i køkkenet, hvor man laver mad, eller hvis man gerne vil have en masse lys ind omkring spisebordet.

Man kan naturligvis også tænke over, hvor man ikke skal have for meget lys – eksempelvis soveværelset tidligt om morgenen.

Skab muligheder for jer selv

Indretning handler i princippet mest om, at man kan se de gode ideer frem for de mange problemer. Man skal altså forsøge at give sig selv muligheder med det, man har at arbejde med. Det handler fx om, at man ikke skal fylde sine rum så meget op, at hjemmet faktisk virker mindre, end det er. Man skal heller ikke have så få ting, at man dropper alt det, man egentlig ønskede sig, blot fordi det skal være minimalistisk og simpelt. Find balancegangen mellem disse to yderpunkter.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen