Hus der skal have gipsloft sat op

Gipsloftet, frygtet og et arbejde for to

Gips er et fantastisk materiale at arbejde i, det er brandhæmmende, og det er let, selv for dem, som er amatører til at få det gjort pænt. Det kræver nemlig bare, at du er omhyggelig. Men det er ikke lige så let, når det skal sættes op som loft, for at stå med en gipsplade over hovedet og holde den og skrue samtidig er noget, som kræver et særligt håndelag, så det anbefales, at du finder en makker, som kan give en hånd. Det er jo også sjovere, når man er to om arbejdet.

Der er ikke det byggemarked, som ikke kan vejlede dig i, hvordan du sætter et flot gipsloft op, og der er altid gode råd og hjælp at få på internettet, så det er heldigvis forholdsvis let at kaste sig ud i. Det er heldigvis også et materiale, som er let at arbejde i, og det kræver ikke en masse ekstraudstyr og værktøj.

Det kræver en skarp kniv og måleredskaber, og så at du er meget omhyggelig, når du måler ud. For når du er omhyggelig med at måle ud, så får du automatisk bedre samlinger, og det gør, du ikke skal spartle så meget. Det gør det hele meget lettere for dig selv, og omhyggelighed gør, du slipper for mange kvaler.

Du skal huske de særlige skruer

De specielle skruer, som du skal bruge til at sætte et gipsloft op med, kan du få i ethvert byggemarked, og det er sådan nogen, som du skal bruge, for ellers så vil resultatet ikke holde. Der, hvor de adskiller sig, er ved at have et særligt hoved, der er beregnet til ikke at gå ind og ødelægge det beskyttende pap på selve gipsen. Det giver din installation den endelige styrke, og selvom du bruger gipsskruer, så er det en god idé altid at sikre, de ikke skrues for langt ind.

Det er derfor vigtigt, du har en skruemaskine, for det vil gøre det meget lettere at skrue de mange skruer i og sikre, der er den korrekte afstand mellem dem. Er det at sætte et loft op en enkelt gang det eneste, du har tænkt dig, er der ikke grund til at investere i en særlig gipsskruemaskine. Her kan du med fordel i stedet vælge særlige bits, der er beregnet til montering af gips. Du vil kunne få det samme resultat, bare billigere.

De kan selvfølgelig skrues fast med håndkraft, men det anbefales ikke. Selvom I er to til at holde og arbejde, så vil det tage alt for lang tid at klare et loft på denne måde. Desuden er det for hårdt.

Resultatet taler for sig selv

Et helt glat og pudset loft er noget at det smukkeste i alle rum. Gipslofter kan give den helt samme effekt og udseende, og det er derfor den løsning, rigtig mange vælger. Det kræver så meget mere at pudse et loft op, så det bliver helt glat, men gipspladerne er allerede glatte, og det er derfor kun samlingerne, der skal spartles ud, før resultatet udseendemæssigt bliver det samme.

De glatte lofter er ikke uden grund moderne igen, og de kan med succes sættes op i alle slags hjem og give et klassisk og smukt præg. Du kan også nemt sætte spots op eller andre detaljer som rosetter til lamperne. Gips er ikke kun nemt at sætte op, det er også nemt at arbejde med.

Selvom loftet er helt glat, kan der komme lidt revner. De er små og ubetydelige og kan næsten ikke undgås, hvilket det heller ikke kan med andre typer af lofter. Men det er ikke noget, der afslører, at du har valgt den både nemme og billige løsning i sidste ende, for det ser virkelig flot ud.

Det er samtidig nemt at vedligeholde, for løbende er det bare en ny gang loftshvidt, der er nødvendigt, når der alligevel skal males, så også her slipper du nemt over det hele. Ja du kan endda tørre pladerne af med en hårdt opvredet klud.

Der er markant flere fordele, end der er ulemper ved et gipsloft. Isæt hvis du bruger to lag gips, der giver et smukkere resultat. Men gips vejer forholdsvist meget, så du skal være sikker på, at din konstruktion kan bære gipsen, inden du går i gang.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen